Har ni gissat klart?

Senaste gissningsbilden är baksidan av en tanget på ett datatangentbord! Svårt va!

Aaaaaaaaaje



Den är ännu inte ute på marknaden- men snart ska sydafrikanska kvinnor kunna köpa " Rapex" som är en kondom som skyddar mot våldtäkt. Den sätts in som en tampong och har små hullingar som hakar fast i en eventuell våldtäksmans penis.


Hem ljuva hem



Nu är vi hemma efter båtåkande med ljuvliga lilla Wilma. Vi har...

- Njutit
- Skrattat
- Vaktat
- Matat
- Sövt
- Lekt
- Roat
- Plockat
- Vyssjat
- Tröstat

...i två dagar. Härliga barnet har blivit hämtat av mamma och pappa och nu ska vi V I L A.

Något nytt att fundera över

Vad är det här då? Svar kommer nästa vecka!


Båt och barnbarn

Idag ger vi oss iväg ut på sjön med Wilma 16 månader som medpassagerare!


Bokbärare

Alla hade fel!

Det är en bokbärare.


Utmaningen om dig själv

Har fått en utmaning från "Baronessan" som i sin tur fått den från "Winnerhorse". Utmaningen går ut på att skriva 6 underliga saker om sig själv i sin egen blogg.


Regler:


1. Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv.

2. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.

3. Till slut väljer bloggaren tre nya bloggare och gör en lista av deras namn.

4. Efter att det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras blogg för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.


1. Jag älskar att vara ensam (vilket vissa tycker är mer än underligt).

2. Jag har smält smör i s f mjölk till risgrynsgröt.

3. Jag kan inte dyka.

4. Jag kör bil men inte i Stockholm

5. Jag har fortfarande mens fast jag är 51 år (grrrrrr)

6. Jag kan inte spänna musklerna i höger arm.


Ja, så underlig är jag!

Och nu utmanar jag:

Lafe
Maka
Jonie

Härligt med glada barn!

http://www.youtube.com/watch?v=ayOCYhMh490

Några timmar en sommardag på en byväg



Vi gick hand i hand utmed dikesrenen. Solen värmde oss och knotten surrade runt våra huvuden. Lunchen vi nyligen dukat av från köksbordet fyllde och mättade våra magar när vi traskade raksträckan fram. Ungefär en halvtimme tog det fram till backen när benen inte var fullvuxna. Men vi hade semester och sommarlov, därmed all tid i världen. Det enda som fanns kvar av nödvändigheter den här dagen var middagen och den kändes avlägsen nu när hungern nyss stillats.


Första semesterveckans första lediga dag och jag såg framför mig fyra veckor av stillhet, sol och ro. Vägen framför oss var tom på trafik. Långt ut på en åker skymtade vi grannens nya traktor. Hans sidospeglar glittrade av solreflexer. Nästan samtidigt fick vi se blommorna på andra sidan vägen. Stora prästkragar och alldeles rosa klöver. Du har lärt dig att se dig för och tittade ordentligt både till höger och vänster några gånger innan vi korsade vägen. Jag såg genast framför mig en bukett till glaskannan som stog på hyllan i skafferiet och började nypa av stjälkarna så långa som möjligt. Samtidigt samlade du en näve blommor av bägge sorter i din lilla hand, helt utan stjälkar. Jag log mot dig och tänkte att vi lägger dem i en skål med vatten så blir de precis lika fina som de i kannan.


Vi gick vidare en bit till neråt vägen och det tog inte lång tid innan jag bar både bukett och blomknoppar under tiden du klättrade upp och ner i diket. Du fick bestämma och snart vände vi om, gick över vägen igen samtidigt som vi såg en vit bil långt bort som makligt närmade sig. Jag såg att det var morfar och gjorde dig uppmärksam på det. Du blev så glad, hoppade och viftade. Vi sprang ikapp med honom den sista biten tillbaka. Precis innan han svängde in på gården fick du sätta dig i hans knä och köra du också, lyckan var total!


Svårare nu

Vad är det här då?!


Elaka Eva

I dag har alla på jobbet skött sig perfekt. De talar om var de går, är snälla, trevliga och hjälpsamma. Det hjälpte tydligen att jag stängde växeln i går :-)


Vad är det här då?!



Svar här om några dagar!

Den var tydligen för lätt - grattis Maria!

Gjord av pengar


Nöden har ingen lag!


Grrrrrrrr


Nu är klockan 08.38 och kaoset från i går fortsätter. Senaste timmen har jag:

- Mekat med ventilationen i datarummet
- Försökt fixa en krånglande skrivare
- "Lagat" en dator på lagret

Hur ska den här dagen fortsätta? Jo, nu har ALLA satt sig i möte och jag sköter växeln. Har alltså INGEN att koppla samtal till. Funderar på att slå igång telefonsvararen..........

Grinfärdig



Vi skaffade nya dynor till båten för ett tag sedan. Ryggstöden skulle vi fixa själva. I går skruvade gubben ner de gamla och kom hem med dem. Så hela kvällen har vi slitit bort gammalt tyg, klippt nytt, dragit i tyg, nitat och satt fast knappar.

Jag HATAR att sy och ovanstående ingår i sy-världen för mig. Nu ligger ryggstöden klara på sängen i gästrrummet. Fina blev det men jag känner mig HELT slut och på nåt'  konstigt sätt grinfärdig. Tyg gör mig på dåligt humör.

God, godare, godast!

Tack Sofia för att du tipsat mig om Balsamicovinäger. Du sa att en del t o m har den på glass - förstår dem!


I like it!


Tamagotchi

Yngsta dottern var nostalgisk i sin blogg i morse och skrev om Tamagotchi.

Tror alla vi mammor som hade barn i småskolan när Tamagotchi var poppis minns dem rätt väl. Hemma hos oss var det jag som skötte om de där varelserna. De skulle matas, torkas och bytas blöjor på, annars började de pipa. Dottern var väldigt duktig första veckan med att sköta om den. Andra veckan var det jag. Tredje veckan stängde vi av den!


Svara, springa, serva

 

Hej hopp! Midsommarfirandet var helt perfekt. Solen värmde oss och sillen smakade utmärkt!

Nu är det måndag och semesterfirandet har börjat på jobbet. Vår växeltelefonist/receptionist har gått på ledighet i fyra veckor och redan första halvtimmen på jobbet märks det. Hon gör en hel massa saker som ingen märker och nu när jag är hennes backup är jag helt frustrerad och då är klockan bara halv tio på morgonen.

- Folk svarar inte när man kopplar samtal fast de är här
- Kaffemaskinen är redan tom
- Det ringer på dörren och gäster ska tas emot
- Arbetskamrater vill ha hjälp med de mest märkliga saker

HUR ska det här gå? Mitt eget jobb får ligga på is denna vecka ser det ut som.

Jo, förresten - när vi under våren planerar för semester här på firman heter det så fint att vi "alla ska hjälpas åt"............jaha.............

Midsommarhälsning

Nu får bloggen vila över midsommarhelgen. Vi tar båten ut på böljan den blå idag. Vädret ser dessutom lovande ut, vad mer kan man begära. Ha det så skönt nu alla goa vänner så hörs vi nästa vecka!

Rätt svar

Grattis Berit, du vann. Ära och berömmelse!

Naturligtvis är det en Ålryssja.

Ny gissning

Vi kör en gissning till innan midsommar. Svar kommer fram emot torsdag lunch!

Vad är det här:


Inköpslista till midsommar

I dag ska jag komponera en inköpslista inför midsommarhelgen. Den kommer att sträcka sig från torsdag lunch till söndag lunch (listan OCH helgen). Menyer klara att använda och kylskåpet fullt av ingredienser, det är verkligen värt mödan!

Som jag bloggat om tidigare - sådana listor är guld värda. KAN t o m bli så att den blir till salu här!


Hemvändare

Väckarklockan ringde extra tidigt idag och halv sju åkte gubben och jag ut till Arlanda för att ta emot hemvändade barn och barnbarn. Och till slut dök de upp - brunbrända och flygtrötta. Wilma sken som en sol och pojkarna var glada över att äntligen vara hemma. Skönt att ha dem på svensk mark igen. Vi vinkade av familjen när de åkte iväg hem till Rönninge och Wilma sa världsvant "bye bye"! 

Om fjorton dagar ska Wilma åka båt med oss, premiär! Flytväst har föräldarna införskaffat sedan länge.


Dåliga gissningar

Och här kommer svaret:

En monjäng du kapar av toppen på ett kokt ägg med!

pic11571

Gissa vad det är!

Vad kan det här vara då?



Svar här inom några dagar!

Fotboll

Man kan se på fotboll på olika sätt.


Smalbollar


En smalvariant av de älskade chokladbollarna där smöret är utbytt mot lättkesella. 


Rör ihop ingredienserna. Rör sist i kesellan och vattnet. Forma bollar och låt de sedan stelna i kylen.


3 dl

havregrym

1,5 dl

kakao

4 msk

strösocker

1,5 tsk

vaniljsocker

1 krm

salt

1 dl

kesella, lätt

2 msk

vatten



Lurad?

Har precis köpt en mobil av en försäljare som ringde. Allt var billigt, av bästa kvalitet och säljaren var trevlig. Varför känns det då olustigt? Som om man redan innan vet om att man nog har blivit lurad.

En Nokia 6500 Slide med 3 abonnemang. 99 kr i månaden, 69 öre per samtal, ring för hela beloppet. Inträdesavgift 250 kr. Det var alla kostnader han nämnde. Tror ni jag blir överraskade av fler avgifter när jag får hem alla papper? Ångervecka ingick och det var ju positivt.


Kom ihåg

Får inte glömma att köpa nya regnkläder till semestern. Byxor och jacka som andas (=dyrt) så vi kan vara ute även om det regnar. Tror jag ska ha röda! Man kanske skulle satsa på nya stövlar också - sådana där blommiga!

   

P.S. På allmän begäran - här är regnhatten!

Öppna eget

Har kommit på världens affärsidé! Alla mina gamla matnotor som jag skrivit genom åren skulle jag ha sparat. Sedan hade jag kunnat sälja dem på nätet. Tänk dig att du kan ladda ner matnotor inom kategorier som:

- Tomt kylskåp
- Tomt skafferi
- Halvtomt skafferi
- Badrumspåfyllning
- Städskåpspåfyllning
- Helghandling till båtturen
- Resa-bort-och-fylla-kylen-till-barnen

Skulle man kunna ta en tjuga per nota?


Mobiltelefoner

Tänkte jag skulle skaffa mig en ny mobil och samtidigt byta från kontantkort till abonnemang. Traskade alltså iväg till ortens radioaffär och bad om hjälp. Men tji fick jag. Försäljaren hänvisade till varje enskilt företag när det gäller abonnemang och sedan när jag tittat ut det jag ville ha kunde jag komma tillbaka och välja telefon. Jag skulle då inte behöva betala något för telefonen??? Dessutom kan jag tydligen behålla samma nr som tidigare.

Just nu känns det enklare att ha kvar den mobil jag har med kontantkort. Det finns nämligen femtioelva olika abonnemangstyper och ungefär sjutusensjuttiofem olika mobiler att välja mellan. Jag som bara ska ringa i den och svara när någon trevlig söker mig........


Fotboll

Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll, Fotboll



Efter solsken kommer regn

Härligt! I morse hängde regnet i luften och tydligen skall det strila ordentligt idag. Det kan gott få regna nu fram till semestern. Det är den 11 juni idag och gräsmattorna är bruna redan. Dessutom går det inte att sova på nätterna när det är 28 grader i sovrummet. Fast det är klart...........lite sol till helgen är väl okej!

Jag mötte Lassie!

Jag känner en Birgitta som känner Peter Stormare. B är bjuden på Ladies Night där Stormare, Stenmark och Hjelt står längst fram på scen. Vill man följa med eller vill man följa med?!!


Det brinner!

I morse när jag vaknade sa maken att det brinner i skogarna runt ditt jobb! Ve och fasa så förskräckligt. På mitt jobb finns nämligen en del brandfarliga varor. Sedan tänkte jag på min vän BB som bor där ute. Och visst - det var ju runt hennes husknut det osade och rök. Men nu har stiliga, stora, starka brandmän tydligen lyckats släcka branden, skönt!

 

Plupp Plupp!

Det räcker att titta på bilden så pluppar (!) en massa barndomsminnen fram, eller hur!


Snö?

Kunde inte sova inatt för värmen som klibbade fast sig på kroppen. 28 grader i sovrummet. Slår sedan upp tidningen i morse och läser om snön i Gällivare. Är det ens samma land? Stackars människor där uppe.


I dag åker hon...

..."hem" till England igen. Det är mellandottern som oftast är så långt ifrån oss. Världen har krympt sedan jag var i hennes ålder. Det har varit Australien, Grekland, Island, Spanien som barnen våra har haft sitt uppehälle i under åren. Bra med erfarenheter men man SAKNAR dem hela tiden. Nu är då mellandotten klar med studierna oversea så familjen hoppas att valet faller på Sverige när hon ska söka jobb!


Livet är orättvist

Dottern vaknade nyss och berättade att hon åkt i en alldeles ny Ferrari i går kväll........................min man  (som är en hängiven F1-fan) föll ihop och grät.


Heja Sverige, världen och min man

Vi firar hela dagen idag:

- Att vi bor i ett fint land
- Att så många andra människor från världens alla hörn finns omkring oss här och delar vår välfärd
- Att min man reste sig upp och sa ifrån till ett pucko på sitt jobb som delade ut både ord och blad med rasistiska inlägg



- höll på att glömma det fina vädret! :-)

Födelsedagsfolk

Kalas i morgon - ända uppe i Norrtälje. Här är vad jag pysslat med senaste timmen!


Fabriksproducerat


Dags för lunch! 

...under tiden jag åt lasagnen läste jag på förpackningen:

Köttfärssås (46 %): Vatten, nötkött, tomater, lök, morötter, tomatketchup (tomatpuré, vatten, socker, vitvinsvinäger[konserveringsmedel E224], salt, kryddor, sellerisalt), modifierad majsstärkelse, tomatpuré, grädde, vetemjöl, selleri, jästextrakt, grönsaksbuljong (salt, maltodextrin, aromer, jästextrakt, socker, kryddor), örtkryddor.
Bechamelsås (27 %): Mjölk, grädde, vatten, modifierad majs- och vetestärkelse, margarin (vegetabilisk olja, vatten, emulgeringsmedel [E471], salt, citronsyra, arom, vitamin A och D), salt, kryddor.
Pasta (23 %): Vete- och durummjöl, ägg, vatten, rapsolja, morotsextrakt.
Ost (4 %). Total köttmängd i rätten: 12 %.

Huvaligen - äter nog en sallad i morgon.

Thailandsbebis

Här är hon förresten - dock inte en bild från Thailand. Lilla söta Wilma 16 månader!


Å Ä Ö

Har ni testat att skriva en svensk text pa ett tangentbord utan att anvanda A, A eller O? Har pysslat med sadant en timme nu pa morgonen. Det ar nastan omojligt - man skriver fel hela tiden. Fingrarna letar sig till de dar tangenterna oavsett du vill eller inte. Men sa ar det nar saker ska sandas till andra lander och laggas in i deras datasystem. Hujedamig sa svart!

 

En Timell i julklapp?!

Sitter och tittar på hurtiga, snabbyggande Martin Timell. Jag blir nästan trött av att bara se programmet. Ändå kan jag inte låta bli att önska mig en Timell i julklapp..........kan man det?

Man önskar sig t ex nya kakelplattor i badrummet en fredag morgon och fram på eftermiddagen sitter de fast på badrumsväggen och hela nydesignade rummet gnistrar och blänker! Sedan på lördag morgon upptäcker man att köksfläkten ändå är ganska ful. Kl. 16.50 sitter det en ny snygg modern fläkt där!

Önskelistan till julen är med andra ord klar! Hellre 1 st Timell än 2 st mjuka paket! :-)


Utan ny mobil försmäktar jag på denna ö

Tydligen har jag fått en bild till min mobil på barnbarnet Wilma när hon badar för fullt i Thailand. Och så kan inte min skruttmobil från hösten 1917 ta emot bilder :-(

image2

Nyare än http://lafe.blogg.se

Häpp!

Jag ska blogga - precis som svågern. Han började igår, jag idag. Han är expert på foton, jag på........................ja, jag vet inte. Kanske att vara mormor och på Photoshop och InDesign!

Välkomna hit förresten!

image1

RSS 2.0