Fest på jobbet

I dag ska vi ha kul på jobbet! I och för sig öser regnet ner just nu men det hinner säkert ändra sig fram till tre när vi låser dörren till jobbet och roar oss på gräsytorna utanför huset. Tydligen ska vi få kräftor (undrar om man får nubbe till?) Sedan ska vi säkert leka och ha oss - man ska ju göra sånt på jobbet ibland, komma närmare varandra liksom. Och inte får man välja vilka man ska ha kul med heller. Jobbarkompisarna får man stå ut med, vare sig man vill heller inte.


Mamma Mia!

I går besökte vi den stora staden och letade oss fram till Globens parkeringshus. Allt detta för att vi fått biljetter till föreställningen Mamma Mia. Vi är nöjda - föreställningen var jättebra! Jag är inget stort ABBA-fan men artisterna lyckade få mig att klappa takten och börja fundera på om jag skulle köpa deras skiva. Det är väl ett bra betyg!


Stackars tant!

Klipp från Uppsala Nya Tidning idag:

Kvinna försvann på bagagebandet

En 78-årig kvinna skulle checka in på Arlanda för att flyga till Tyskland på tisdagen. Men hon hamnade lite fel i början av sin resa.
Kvinnan checkade in på terminal två på Arlanda och blev hänvisad till det obemannade bagagebandet. Hon fick insruktioner om att lägga sin väska på bandet. Men kvinnan hörde fel - och la sig själv på bandet. Snabbt försvann hon in i bagagehanteringen, där personalen kunde ta om hand om henne. Enligt Arlandapolisen klarade sig kvinna utan skador och hon hann med flyget.


Linus på linjen


Dramaten

Är det bara gamla tanter som kan ha en dramaten? Hittade i alla fall den här på nätet. Nästan gränsfall att man kan använda en sån fin! 79 kr + frakt på tradera!


Båthelg

Sommarn'...vart tog den vägen? Tycker det har regnat i flera veckor nu. I dag ska vi i alla fall göra ett försök och ge oss ut med båten över helgen. Mig gör det inte så mycket om det regnar - man kan alltid tända ljus, läsa en bra bok och bara mysa i båten. Det är gubben som sköter grillningen så för hans skull kan vi väl ändå hoppas på fint väder så han slipper stå där ute med paraply i ena handen, grill-wiskeyn i den andra och försöka gömma grillen, glaset och sig själv undan regnet.

Pratade med en båtbekant för ett tag sedan om tjusningen med att ge sig ut med båten. Vi kom fram till att bland det bästa är att man sätter på sig sina gamla mysbyxor, lämnar mascaran hemma och bara lunkar omkring precis som man är. Sådant är härligt! Har man ett jobb där man måste tänka på att se någorlunda proper ut så känns det extra skönt att inte behöva bry sig.

...............................................................................................................................................................

På tal om något helt annat - I dag skulle min pappa ha fyllt 78 år. Tankarna går till honom.


SAS - SJ

Att flyga till Östersund numera är en dyr historia. Ser ut som om SAS är enda bolag som flyger dit. Vad gör då SAS? Jo, de höjer naturligtvis priserna så att man i stället letar rätt på SJ's websida för att boka tågbiljett. Men tydligen har SJ upptäckt att de är enda konkurrent till SAS så de höjer också priserna. Kallas inte sådant kartellbildning?


Bra symbol!



Här är en symbol som är utmärkt att lägga under sluthälsningen  i ditt mail.


Vad är det här då? Svar på måndag!


Konstigt hår

Hur kan håret växa över natten till världens fulaste frisyr?

I går var allt okej - i morse såg jag ut som om jag borde ha klippt mig för tre månader sedan. Det betyder att man snabbt måste fixa en klipptid hos första bästa frisör. Det i sin tur leder till att man oftast inte blir nöjd med klippningen.

Är det bara jag som inte får ar**** ur vagnen och ringer bästa frisören i god tid och får klippa mig innan jag ser ut som en golvmopp i huvudet???


Lika som bär!



Det är gubben min som står till vänster!

Mitt liv det är mat de se'!



Visst är hon fin - inkletad i potatissallad - Ser ni den helt rena skeden bredvid tallriken!

En åsikt och undran

När man inte har någonting alls att säga är det svårt att blogga. SysterYster efterfrågade uppdatering här idag. Okej, jag gör ett försök då!

Ska jag skriva om:

Barnbarnet (Mormors lilla prinsessa)
Muppet Show (jobbet)
Hemmet (som måste städas)
Barnen (som inte är hemma)
Gubben (som också har rymt)

Nä, det får bli några ord om TV-licensen. Hela sommaren har ettan och tvåan visat tusentals repriser. Trodde jag redan hade betalt för de visningarna första gången de sändes. Men icke, räkningen från Radiotjänst dimper regelbundet ner på hallmattan ändå. Tycker nog att pengarna kan användas till något annat än OS som för tillfället upptar många timmars sändningstid. TV4 kan väl sända tillställningen istället. Alla har ju den kanalen numera och så får finasiärerna glatt betala. Då kan ettan och tvåan kanske lägga våra pengar på lite nya program istället. De kan ju bara de vill. Det har gjorts många bra dokumentärer och debattprogram som vi behöver fler av.

Detta var en åsikt - någonstans i Sverige - framlagd lugnt och stilla.


Äppelparken Märsta - Visfestival

Så här trevligt hade vi det i går!

 

Nu ska vi sjunga

MVS-logo
I dag är det dags för den årliga Visfestivalen i Äppelparken, Märsta. Korg med matsäck och dryck ska packas. Stolar, filt och paraply får följa med. Ser fram emot en trevlig eftermiddag!
 

Badtoffelväder


I morse öste regnet ner - vilka skor man än valt så hade de blivit blöta (stövlarna ligger i båten). Valde badtofflorna och la inneskorna i en kasse i stället!

Boktipset

Visst HÖR man nästan melodin från det gamla barnprogrammet på TV!!

Jo, jag har läst en bok som heter "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini. Är avundsjuk nu på alla er som har den kvar att läsa. En utmärkt bra bok!

"Många av mina läsare förstod inte att Afghanistan är ett land med floder och träd förrän de läste mina böcker, säger författaren Khaled Hosseini. Då förstod de att afghaner också läser böcker och ser film. Innan dess hade de satt likhetstecken mellan Afghanistan, talibanerna och Bin Ladin. Sett landet som ett ställe som härbärgerar terrorister."

Köp den!

    

Blomvakt

Kom tillbaka till jobbet efter fyra veckors ledighet. Ser mig omkring och upptäcker att nästan alla blommor hänger och ser ut som de inte fått vatten på en månad. Vem vattnar egentligen här på jobbet? En outredd fråga som måste tas tag i (vi har flera sådana frågor här på kontoret men dem ska jag berätta om någon annan gång).

Nu har jag lyft in flera krukor i mitt rum och försöker både prata med dem, andas på dem och skvätta på lite vatten då och då. Han i rummet bredvid har en kaffeplanta - men den är nog ingen mening med att försöka livrädda. Ser ut som den skapat sin sista böna.


Äntligen!

Fyra veckors semester är äntligen slut och idag fick jag åka till jobbet - HURRA!

Nä, jag skoja ba..................... somnade halv tre i natt och det var av ren rutin som bilen hittade till jobbet halv åtta i morse.


RSS 2.0