Usch på mig

Jag har slöat till mig när det gäller bloggandet. Måste bättra mig............ja.

Nu har vi fått våra nya, fina, lyxiga, upp-å-ner-åkande sängar. Som vi har längtat! Kan dock konstatera att nya sängar inte är speciellt sköna. Har ont i ryggen idag. Men förhoppningsvis ska det bli bättre.


Skrutt-lotto

Vi har spelat 5-veckors lotto med samma siffror sedan våren 1912 ungefär. En gång vann vi 200 kr, det ni! Man borde lägga ner spelandet men törs man det? Då går väl någon av de där eviga raderna in med buller och bång. Så vi fortsätter......


Kryss...men inte etta eller tvåa

Nu är vi väl hemkomna från en trevlig kryssning till Åland med Birka Paradise. En trevlig, fräsch båt som jag kan rekommendera. Kryssningen gick under temat "lyx" för vår del. God mat, finfin hytt, goda drinkar, lite shopping. Vi skulle ha spa:at och masserats, men icke då. Sådant måste man boka samtidigt som man bokar resan, annars blir det inget masserande. Jo, om vi hade velat gå upp halv åtta på morgonen - men då ville inte vi. Blåsten de varnat för innan var inte så farlig som jag trodde - någon timme ute på öppet hav på förmiddagen, men då låg vi kvar i sängarna.



Middagar, Kallifatides och om att bli uppäten

Det är svårt att variera middagar......det vet väl alla. Så här skriver Theodor Kallifatides i "En kvinna att älska:

Djur äter samma middagar livet igenom utan att dö av det. De dör först när de själva blir middag åt någon.

Så man kan alltså med gott samvete servera korv och makaroner varje dag då? Men det är klart - vem vill äta upp den kroppen om X antal år?

 

Annorlunda liv

Att inte röka är annorlunda.

Annorlunda mot det liv jag levt som rökare i en hel massa år. Nyss fick jag beröm av en kollega. Då hade jag inte tänkt på cigaretter på över en timme. När hon berömde blev jag jätteröksugen. Men det går över rätt snabbt. Har redan hunnit få ett favorit-nikotin-tuggummi. Den sorten var slut härom dagen när jag skulle handla så jag fick köpa ett äckligare alternativ. Men men, sånt får man ta.

Hemma får jag jättemycket beröm. En av döttrarna kom med en present härom dagen för att jag är så duktig, tack!

Men jag kan ändå konstatera att det är TRÅKIGT att inte röka. JÄTTEtråkigt. Saknar filosoferandet ute på trappen ihop med mina kompisar (läs cigaretterna), saknar belöningen efter att jag städat, saknar pauserna från datan på jobbet. Man äter eller fikar.....................och sen då??

En del f d rökare jag möter har suget kvar efter 20 år(????). Jaha, är det så livet ska vara?

Förra helgen rökte jag 4-5 cigaretter på en fest. Det duktigaste av allt var nog att dagen efter slutade jag igen. I kväll ska jag på 50-års fest. Har "hotat/förvarnat" familjen att jag ev. ska röka några pinnar då. De protesterar vilt men då förklarar jag att är man över 50 då får man faktiskt göra PRECIS som man vill. Men men, jag har inte bestämt mig än. Vi får se hur det blir.

Nääää...

jag har inte slutat blogga............bara haft annat för mig. Återkommer snart!

96 kr hittills

Hej å hå - man kämpar på! Det går faktiskt bättre än förväntat att inte röka (tackar tuggummina!) Små korta stunder är man färdig att ge upp, men det går över rätt snabbt.

Nu när vi fikade sa en arbetskamrat att ämnesomsättningen går ner när man slutar röka.......????? Jaha, betyder det att jag måste ut och springa varje kväll för att inte gå upp en massa kilon? Känns som ett straff för något man gör som är bra. Orättvist.

Heja på min syster - vi är B Ä S T!

Nykter nikotinist!

Nu har jag fimpat - bara så ni vet. Just nu känns det rätt okej. Återkommer med rapporter vad det lider.

............men visst är jag duktig!


Liten blir stor

I kväll ska vi iväg på stor-kalas. Äldsta dottern fyller 30! På något sätt så trodde man inte man skulle uppleva det, den här dagen för 30 år sedan när den vackraste man kunde tänka sig låg på magen, alldeles nyfödd!

Älskar dig lika mycket nu som då. Hoppas dagen blir din alldeles speciella födelsedag som du kan tänka tillbaka på med ett leende i många år.


Nu är gubben glad!

Nu står Skodan uppe hos bilhandlar´n och en Volvo V70 ska stå på parkeringen här hemma. Men gubben är ute och luftar skönheten förstås, även fast klockan är åtta en fredag kväll! Tänk vad olika man kan se på införskaffandet av en bil...


RSS 2.0